MTBSlovenia.net

Prašne poti za kolesarje

english

pregled tur

navodila

slike

 

kako?

MTB leksikon

 

tujina

povezave

 

kontakt

kazalo

domov

 

Pinzgauer Grassberge 

   

 

Saalbach - Hinterglemm, Pinzagu, Leogang

 

1. Info

Večina večjih smučarskih centrov po Evropi poleti na široko odpre svoja vrata gorskim kolesarjem in kolesarkam. Največkrat imajo na terenu markirane poti ter priročne vodnike za na pot. Veliko centrov ima tudi posebne proge za spust, zabavne parke, itd.

 

Tudi na širšem območju Pinzgau imajo na terenu markirane poti za gorsko kolesarstvo. Tereni so še posebej lepi, ker so hribi travnati in zato razgledni. V turističnih uradih lahko zastonj dobite tudi vodnik "RAD&BIKE Pinzgau", ki je enostaven z grafično lepo obdelanimi skicami ter osnovnimi podatki o turah. Zasnovan je tako, da opisane odseke po želji sestavljamo v krajše ali daljše ture.

 

Fotografije so s ture na Schattberg Westgipfel (2095 m) nad krajema Salbach - Hinterglemm, v področju Pinzgau (bližina Zell am See, Kaprun). Tura je na terenu markirana posebej za gorska kolesa in je del 720 km dolge mreže markiranih poti za gorske kolesarje tega področja. Omenjena tura na Schattberg poteka po oznakah 20B - 20J - 20K -20D in je relativno kratka (cca 25 km) in kar precej strma (1100 višinskih metrov). 

 

 

 

   

(10.5 km, 2035 m)

>> večja

1. Info

2. -- slike

 

 

 

 

 

 

na vrh | domovkazalo

english 


11. junij 2004 

Copyright © Marjan Tkavc