MTBSlovenia.net

Prašne poti za kolesarje

english

pregled tur

navodila

slike

 

kako?

MTB leksikon

 

tujina

povezave

 

kontakt

kazalo

domov

 

Kam z gorskim kolesom?

   

 

1. Uvod

Torej, kupili ste si pravo gorsko kolo in večina nujne dodatne opreme. Z vašim konjičkom ste se dodobra spoznali in mu razkazali divje poti na sosednjem hribu. Sedaj pa je čas, da se z vašim gorski kolesom odpravite še kam dlje...

 

Ja, na žalost brez kart ne gre, še posebej, če kolesarite daleč od domačih logov. Seveda to ne pomeni, da se ne da prav uživaško kolesariti tudi na obronkih domačega kraja, ali pa kar za domačo hišo in to brez uporabe zemljevidov. Gorsko kolo je kakor terensko vozilo. Pride skoraj povsod, le pritisniti ga je treba oz. pritiskati je treba pedala. 

 

Na gorsko kolesarstvo izpod svoje čelade gledam kot na prašno in blatno avanturistično rekreacijo po bolj ali manj strmih terenih, če se le da brez asfalta in to ne nujno v gorah. Pravo gorsko kolesarstvo se precej razlikuje od vseh ostalih vrst kolesarstva - cestnega, potovalnega, bmx, dvoranskega, sobnega... Menim, da je to način kolesarjenja, kjer najbolj prideš v stik z naravo in raziskuješ nekoristni svet. Le-ta je lahko kar za domačo hišo ali pa v sosednji državi. Seveda so priprave za gorsko kolesarski izlet v sosednjo državo dosti večje kot za vožnjo za domačo hišo.

 

Tako lahko uporabo gorskega kolesa delimo na:

  • lokalno vožnjo

  • gorsko kolesarske ture

  • gorsko kolesarske odprave in

  • gorsko kolesarska potovanja

 

 

   

Slivnica

 

1. Uvod

2. Lokalna vožnja

3. Ture

4. Odprave

5. Potovanja

 

 

 

 

 

 

na vrh | domovkazalo

english 


11. junij 2004 

Copyright © Marjan Tkavc